Polityka Prywatności


Niniejsza polityka prywatności opisuje zasady postępowania z danymi osobowymi oraz informuje o wykorzystywaniu plików cookies w ramach funkcjonowania bloga Black Liner pod adresem https://www.blackliner.pl/.
Właścicielem bloga Black Liner jest Ewelina Bednarek. Kontakt z autorem jest możliwy poprzez wiadomość w serwisie Facebook, Instagram lub pod adresem administratora: ewelina.anna89@gmail.com. Właściciel bloga jest administrator danych. 

§1 
Definicje

Na potrzeby niniejszej polityki prywatności przyjmuje się następujące znaczenia poniższych pojęć:
Administrator [właścicielka bloga] - Ewelina Bednarek
Blog - Black Liner dostępny jest na platformie Blogger pod adresem:  https://www.blackliner.pl/ z domeną na home.pl
Użytkownik - każda osoba fizyczna lub prawna, która przegląda treści i zawartości Bloga
Pliki cookies (tzw. ciasteczka) - dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika, np. komputerze, smartfonie lub tablecie. Po za tym informacje można odczytywać przez system teleinformatyczny Administratora.

§2
Dane osobowe

I. Przetwarzanie danych.
- Administrator danych Użytkownika jest wyłącznie Administrator opisany §1 pkt 1.
- Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celach odpowiadających zgodom odebranych od Użytkowników za pomocą e-maila lub wiadomości prywatnej na fanpage`a. 
- Administrator gwarantuję poufność wszelkich udostępnionych mu danych osobowych przez Użytkownika. 
II. Podanie danych przez Użytkownika.
- Podanie swoich danych przez Użytkownika jest w pełni dobrowolne.
- Użytkownik, który nie wyrazi zgody na podanie danych może to skutkować brakiem dostępu do niektórych funkcji bloga. 
III. Gromadzenie danych przez Administratora.
- Dane osobowe Administrator gromadzi z należytą staranności oraz odpowiednio chroni je przed dostępem do nich osób trzecich i nieupoważnionych za pomocą narzędzi, które udostępnia nam platforma Blogger.
- Administrator nie udostępnia danych, które przekazywanych jemu przez Użytkowników jakimkolwiek podmiotom trzecim.
IV. Podstawa przetwarzania danych.
Dane w celach opisanych w §2 pkt 2 przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
V. Uprawnienia Użytkowników. 
Użytkownikowi przysługują uprawnienia wynikające z aktów prawnych wskazanych w §2 pkt 7, w tym w szczególności do:
- prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, czy też ograniczenia ich przetwarzania;
- prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
- prawo do przenoszenia danych;
- prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził;
- prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.

§3
Pliki Cookies

I. Administrator wykorzystuje pliki cookies w celu:
- zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Bloga;
- dostosowanie zawartości strony do preferencji danego Użytkownika;
- w celach statystycznych;
- w celach marketingowych. 
II. Każdy Użytkownik ma możliwość konfiguracji własnej przeglądarki internetowej w taki sposób, aby uniemożliwić przechowywanie plików cookies na swoich urządzeniach końcowych Użytkownika, np. komputerze, smartfornie lub tablecie; 
III. Dokonanie przez Użytkownika opisanych powyżej czynności może doprowadzić do tego, że korzystanie z Bloga może być utrudnione. 

§4
Pozostałe technologie

Administrator informuje Użytkownika, że stosuje na swoim Blogu technologie śledzące działania przez niego podejmowane w celach jego aktywności na Blogu: 
- kod śledzenia Google Analitycs w celach analizy statystyki Bloga
- widget Facebook pozwalający na przeglądanie ostatnio dodanych postów, polubienie strony oraz pozostawienie komentarza i udostępnienie posta;
- widget Instagram umożliwiający przeglądanie ostatnio dodanych zdjęć

§5
System komentarzy

- Blog korzysta wbudowanego systemu komentarzy Blogger. 
- Użytkownik zostawiając komentarz na blogu wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy Blogger zgodnie z jego polityką prywatności.
- Komentarze Użytkownika wyświetlane są na blogu i przechowywane są na platformie Blogger.
- Administrator nie administruje danymi Użytkownika koniecznymi do pozostawienia komentarza w systemie Blogger.

§6
Pozostałe

- Na blogu będzie można znaleźć posty lub zdjęcia, w których pojawić się będą mogły linki do sklepów internetowych, stron producenta, stron wydawnictw, stron autorskich. Linki te będą prowadzić Użytkownika do stron, które należą i zarządzane są przez osoby trzecie. Administrator nie będzie odpowiadał za dostępność oraz jakość tych stron. 
- W momencie kiedy dojdzie do zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje opisanych zasad powyżej zostaną udostępnione na Blogu Black Liner.

Informacje o polityce prywatności dostawców zewnętrznych:
Facebook – https://www.facebook.com/about/privacy/cookies
Google – https://www.google.pl/intl/pl/policies

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo mi miło, że chcesz do mnie zaglądać i czasem zostawić po sobie komentarz ;* Jeśli zaobserwujesz mojego bloga: daj znać! ;) Na pewno Cię wtedy odwiedzę :) Za wszystkie nachalne reklamy bardzo dziękuję, zaraz usunę :P